Kapittel 2

Minste motstands vei

De videre artiklene i denne serien forklarer psykologien som ligger bak vår betalingsløsning. Hvorfor er studier av hvordan hjerne virker relevant for hvilken betalingsmodell du skal velge? Hvordan

 

 

vi lagt den bak vår betalingsmur. Når du klikker på knappen under, vil WideScribe be deg om din epostadresse i bytte mot 50 kr – penger du kan bruke til å betale for denne artikkelen, uansett hvilken nettleser du bruker for å lese denne siden. Den inkluderer også facebook-appen. Dersom du nå er bekymret for å oppgi din epostadresse, så er du normal. Vi vil oppfordre deg til å ta et mentalt notat av den følelsen du har akkurat nå – der vi ber om din epostadresse. Denne følelsen er den samme som alle dine lesere føler når du ber om at de registrerer seg på din side. Å kontrollere de negative effektene av denne følelsen er selve kjernen i brukerkonvertering. Hvordan kan vi unngå å skape denne følelsen? Klikk for å lese videre og opplev vår konverteringsreise.

Takk

At du leser dette betyr at du har klatret over den første hindringen i betalingsmuren, akkurat som dine lesere vil klatre over din mur. Du erfarer nå den første trinnet i WideScribe konverteringsprocess. Du er tilgitt om du ennå ikke har lagt merke til det, fordi vi har designet den for å være så usynlig som mulig, og bare fungere.  De første 50-100 ordene før du klikket ‘Les videre’ gav nok energi til at du valgte å gjennomføre registreringen.  Men, det var bare så vidt vi lykkes. Vi hadde sendt deg videre om vi hadde bedt om at du skulle betale, særlig et abonnement. En viktig del av vår suksess i å konvertere deg var at vi tilbød noe tilbake for din epostadresse. Dette er årsaken til at konverteringstallene er så mye hyere, vi sprer byrden ut over flere besøk. Tenk på det som en trapp. Du er nå på andre trinn, og vårt mål er å gjøre deg komfortabel med å betale for nyheter.

Selv om du får et tilbud om å motta penger, heller enn å betale –  forstår brukeren at dette er en prosess der han vil bli bedt om å betale senere. Vi må sørge for at det oppleves som ok. Nølingen du selv følte på er skapt av efaring. Alle registreringer medfører arbeid- å fylle inn et webskjema er tross alt det kjedeligste i hele verden, særlig på en mobil. Men dette blandes med den kognitive byrden ved å erklære seg “trofast” til en innholdsleverandør. Vi kan ikke betale for alle nettsider vi besøker, så et valg om å registrere seg fører til et opplevd tap av valgfrihet. Dette får de fleste til å nøle, tenke seg om. Den største risikoen er ikke et nei, men et “kanskje, senere”. De fleste moderne betalingsmurer har lykkes godt i å redusere arbeidsbyrden, selv om vi går enda lenger. Men vi tror at man må endre de to andre faktorene også. Vi må fjerne tapet av frihet som brukeren opplever, og hva er den beste måten å gjøre det på? Det er enkelt. At brukeren allerede er registrert – slik at han ikke trenger å gjøre det. På samme måte som at Norske veier kan brukes av alle bilmerker, uansett om de kjører BMW, Toyota eller Mercedes så bør betalingsinfrastrukturen være åpen for alle. Selv om det har blitt enklere å registrere seg på moderne betalingsurer, så er det ingen som har tatt for seg hovedproblemet – at man må gjenta registreringen igjen og igjen, på hver eneste side man ønsker et forhold til.

Dine lesepenger

Ser du den vesle grønne sirkelen i hjørnet? Det er WideScribe indikatoren som forteller hvor mye penger som er igjen i din konto. Den første gangen du leser dette skal det være ca 48. Når du fortsetter å lese artikler vil den gradvis gå nedover. Neste gang du kommer tilbake hit, trenger du ikke logge in. Neste gang du vil betale, er det en ett-klikks interaksjon med tommelen. Etterhvert som denne tikker nedover vennes du til en ny normalitet – du betaler for innhold, prisen er grei – og det er uten kluss.  Vår innsit og testing viser at betaling per artikkel er et logisk og nødvendig skritt i brukerkonvertering – et mellonivå før man innser at å betale abonnement er billigere.

Akkurat som dette innholdet var no til å få deg til å registrere deg, var den utilstrekkelig for å få deg til å betale med ekte penger, og langt unna et abonnement. Vi må være tålmodige, vise deg større verdi. I neste kapittel vil vi fortelle hvorfor unge brukere, fra 20 – 30 år er så vanskelige å konvertere. Vi ser på hvorfor de sprer seg rundt, og hvordan det påvirker sammensetningen av dine bruker.  Er du klar? Ta et kjapt blik øverst i høyre hjørne, og legg merke til hva som skjer når du går til kapittel 2 – Hva stopper unge fra å betale for nyheter?

Kapittel 2 – De unge leserene