Facebook Instant Articles er både et problem, og en mulighet for mediebransjen. De amerikanske gigantene fra Silicon Valley er strategisk dyktige, og ønsker å kontrollere medietrafikken inn på sine sider. Samtidig som en viss skepsis overfor Facebook er smart, så er de en så sterk premissleverandør for trafikk, at det er umulig å gå utenom. Instant Articles er ennå ikke tilgjengelig for alle, men vi har fått muligheten til å teste hvordan WideScribe fungerer sammen med Facebook, både før og etter Instant Articles.

Vi mener det ligger klare muligheter i å legge seg tett opp mot Facebook sin strategi, men å introdusere mikrobetaling for å lese videre på lengre artikler, for å lese føljetonger – og for å lese andre artikler. Facebook åpner for å åpne vanlige weblenker inne i (eller i fortsettelsen) av facebook-appen, og dette muliggjør sammen med WideScribe i sin tur betaling med ett klikk – uten å forlate facebook appen?

Dette virker i dag – men risikoen er at dette kun virker frem til Facebook fjerner muligheten for å inkludere linker. Men det er ikke sikkert Facebook forbyr linker, så lenge de holder brukeren inne i Facebook appen. Alt dette betyr at brukerbetaling gjennom Instant Articles ikke er så far-fetched som det kan virke. Instant Articles arkitektur og Facebook sin strategi er ikke til hinder for å etablere mikrobetalte “Les Videre” linker til premium innhold. Vår betal-per-artikkel løsning er en forlengelse av Facebook sine overordnede mål om raskere lastetid, og behagelig brukeropplevelse.

WideScribe tilbyr en ny og innovativ modell for mikrobetaling av innhold. Gjennom integrasjon med Facebook Instant Articles kan vi kombinere kompromissløs brukervennlighet, ekstrem rekkevidde og mikrobetaling i en en-klikks opplevelse.